Recensământ 2022: Ce populație mai are România? Acum 11 ani eram 20,1 milioane de români

A început recensământul populației din România. Acesta se va desfășura, pentru prima dată în istorie, exclusiv online. Este al patrulea de după căderea regimului comunist – celelalte s-au desfășurat în 2011, 2002 și 1992.

Potrivit Institutului Național de Statistică, recensământul se desfășoară în trei etape; se începe cu preluarea de date din surse administrative, apoi autorecenzarea – care se desfășoară în perioada 14 martie – 15 mai. A treia etapă, colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor, se va desfășura în perioada 16 mai – 17 iulie.

Chestionarul este conceput în format electronic, în două versiuni corespunzătoare celor două metode de colectare directă a datelor de la populație: autorecenzare online și interviu față-n față asistat de calculator.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
Monumente funerare
Dentistry Tour
Ocolul Padurile Sincii - Craciun 2024

Deși desfășurarea recensământului a fost amânată cu un an, din 2021 în 2022, termenul de finalizare și de diseminare a rezultatelor preliminare a rămas cel inițial, respectiv 30 decembrie 2022.

Direcția Județeană de Statistică Brașov desfășoară de peste două săptămâni campania de recrutare a recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL). Persoanele care doresc să fie recenzori se pot înscrie pe site-ul DSJ Brașov, până cel târziu la 28 februarie 2022, accesând link-ul: https://brasov.insse.ro/recensaminte/

Ultimul recensământ al populației din România a fost efectuat în anul 2011. Rezultatele obținute atunci au arătat că populația stabilă era de  20.121.641 persoane, din care 10.333.064 femei (51,4%). De asemenea, au fost înregistrate 7,1 milioane gospodării, 8,5 milioane locuințe și 5,1 milioane clădiri.
Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor are ca obiectiv prioritar statisticile oficiale, naţionale şi europene, privind numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ, condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele.


Apreciază
Distribuie