Clarfon
Acasă Țara Făgărașului Școlile au termen de 4 luni să își modifice regulamentele, pentru a le permite copiilor să intre după program în curte
,

Școlile au termen de 4 luni să își modifice regulamentele, pentru a le permite copiilor să intre după program în curte

Copiii și tinerii vor putea să intre în curtea școlilor, după program sau în vacanțe, dar abia peste 4 luni, după ce școlile își modifică regulamentul și afișează programul de acces, potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament pe 7 decembrie 2022, care modifică Legea educației fizice și sportului nr.69 din 9 mai 2000, scrie EduPedu.ro.

În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a măsurii, toate unitățile de învățământ vor trebui să modifice actualele regulamente de funcționare, pentru a introduce prevederi legate de acces și de modul în care vor putea fi folosite curțile și terenurile de sport deținute.

Unitățile de învățământ vor trebui să stabilească și orarul de acces după încheierea cursurilor, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare. Perioadele în care va fi permis accesul copiilor și tinerilor pe terenurile de sport din curtea școlii vor trebui afișate la exteriorul acesteia, într-un loc vizibil, și pe pagina de internet, potrivit sursei citate.

Monumente funerare
Florian Shaorma
Stefion Trans
Proaspat Alb
Sumi Agro - Cyflamid
Benzinariile Recea & Soars
UPRUC-CTR
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Reno Depo
Infinity GSM

„România se situează, din păcate, între ultimele state membre ale UE în ceea ce privește nivelul de practicare a sportului și mișcării. Statisticile publicate de Eurostat în 2019 indică o situație îngrijorătoare, care ne arată că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește sporturile practicate la toate vârstele. Doar 8% dintre români practică un sport, în timp ce media europeană este de 44%. Conform aceluiași eurobarometru, 63% din populația țării noastre nu face niciodată exerciții fizice sau sport”, motivează inițiatorii legii.

„În rândul adolescenților, nivelurile activității fizice sunt în scădere față de 2014, în timp ce comportamentele sedentare sunt în creștere accentuată. Această situație a fost agravată de ultimii doi ani de pandemie de COVID-19, în care lipsa activității fizice și a relaționării socio-afective au generat efecte negative asupra dezvoltării și stării de bine a copiilor prin inactivitate și sedentarism, prelungirea timpului de utilizare a diverselor ecrane, afectarea somnului și alimentației, ce conduce la creșterea în greutate, probleme cu vederea, musculatura”, susțin parlamentarii.


Apreciază
Distribuie

Alte subiecte

Publicitate

Stefion Trans
UPRUC-CTR
Reno Depo
Sumi Agro - Cyflamid
Amanet King Onix
Monumente funerare
Infinity GSM
Benzinariile Recea & Soars
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma

Bună Ziua Făgăraș
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.