Sfântul Ilie îi protejează în iulie pe apicultori

index 1Duminică, 20 iulie, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ilie, supranumit Ilie Tesviteanul, după numele localităţii Tesvi. Biserica Ortodoxă sărbătoreşte ridicarea la cer a lui Ilie. El este celebrat ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă.

Ilie a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide şi închide cerurile. Se spune că la naşterea sa tatăl său a văzut oameni îmbrăcaţi în alb învelindu-l în scutece de foc şi, dându-i numele, i-au dat să mănânce o flacără, simbol al râvnei pentru Dumnezeu.

,,Ilie este un personaj foarte important pentru tradiţia creştină şi cea rabinică-iudaică. Numele lui tradus din ebraică înseamnă ,,Domnul este adevăratul Dumnezeu”. Ilie este cel care prin rugăciunea sa închide şi deschide cerul. Este un simbol al luptei împotriva idolatriei. Se vede în episodul Schimbării la faţă de pe muntele Tabor că apariţia Proroocului Ilie lângă Moise ocupă un loc un loc preponderent în credinţa noastră”, spune preotul Ştefan Botoran.

Dentistry Tour
Go Pro Infrastructure
Reno Depo
Stihl
Zambete la cafea - Maria Visu
Proaspat Alb
Florian Shaorma

În Ţara Făgăraşului nicio biserică nu poartă hramul Sfântului Ilie. Statisticile existente la nivel naţional arată că, din totalul celor aproximativ 22 milioane de români, peste 120.000 de persoane poartă numele Ilie. Sf. Ilie este considerat patronul apicultorilor.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie