Tabăra „Uniți prin fapte bune” a ajuns la final

Tabăra „Uniți prin fapte bune” a ajuns la final. Peste 80 de copii și tineri din Republica Moldova și România au avut parte timp de o săptămână de un univers al prieteniei, al dezvoltării și al depășirii granițelor. Tabăra a fost găzduită de comunitatea bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu din Făgăraș, prin Asociația Doamna Maria Brâncoveanu, în perioada 22-29 iulie 2024.

Oaspeții au fost întâmpinați cu mare bucurie de comunitatea gazdă și de voluntari la biserica Sf. Nicolae din Făgăraș, ctitorie a Sfinților Brâncoveni. După rugăciunea de mulțumire și de binecuvântare a începutului taberei, ei au fost preluați de familiile gazdă.

A doua zi, participanții au avut parte de jocuri de cunoaștere și la activități de teambuilding, cu scopul de a întări spiritul de echipă. Ei s-au bucurat și de o vizită marcantă la Cetatea Făgărașului, urmată de alte activități și jocuri active, desfășurate în curtea bisericii Brâncoveanu.

Voluntarii organizatori i-au implicat de-a lungul săptămânii și în ateliere de dezvoltare: comunicare, tir cu arcul, muzică și dans, săpunărit, un atelier de schimb cultural,  activități de inter-cunoaștere și dezvoltare personală etc.

Ziua Talentelor a fost ocazia minunată în care participanții și-au împărtășit pasiunile și talentele, fiind recompensați cu multe aprecieri, aplauze, dar și titluri acordate de membrii juriului, format din reprezentanții voluntarilor.

Proaspat Alb
Mobila SH
Reno Depo
Go Pro Infrastructure
Afis Dragus
Monumente funerare

Vânătoarea de comori i-a plimbat prin oraș, unde au avut de trecut diverse probe în 7 puncte strategice. La final, au învățat că în echipă suntem mai puternici și putem descoperi comori de neprețuit, ca prietenia și solidaritatea.

Copiii și tinerii s-au bucurat și de două zile de excursii de îmbogățire culturală. Prima a fost dedicată zonei montane Șimon-Bran, marcantă prin simplul fapt că Republica Moldova nu cuprinde munți în formele sale de relief. După-masa a adus tot activități de descoperire-uimire, prin vizita interactivă de la Muzeul de Științe din Brașov.

A doua excursie i-a pus pe participanți în contact cu valorosul patrimoniu cultural și natural din Sibiu.

Duminica a fost petrecută în familiile gazdă și în familia comunității bisericii brâncovenești, prin participarea tuturor la Sfânta Liturghie. Seara a avut loc festivitatea de încheiere și un foc de tabără.

După rugăciunea de mulțumire și de călătorie binecuvântată, luni dimineața a avut loc despărțirea, marcată de lacrimi și îmbrățișări strânse, precum și de dorința de a continua această prietenie care s-a legat în cele 8 zile de neuitat.


Apreciază
Distribuie