Tineri în tabără la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta

Voluntarii Asociației Doamna Maria Brâncoveanu au fost parteneri în organizarea Taberei „Tradiție și Noutate”, destinată tinerilor de 18-24 de ani din toată țara.

Tabăra a avut loc la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta în perioada 10-17 iulie și a fost organizată anul acesta de Arhiepiscopia Sibiului prin Departamentul de Tineret, al cărui coordonator este părintele Vasile Dariciuc.

De-a lungul celor 8 zile, voluntarii noștri le-au oferit participanților activități diverse:

Florian Shaorma
Demgy
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Mobila SH
JTTI - functionar administrativ
  • jocuri de prezentare și cunoaștere;
  • activități de lucru în echipă;
  • seară de teatru;
  • urcare la Chilia Părintelui Arsenie Boca, a cărui canonizare a fost anunțată oficial chiar în ziua drumeției;
  • vizită la Cetatea Făgăraș și întâlnire de cunoaștere cu tinerii Asociației Doamna Maria Brâncoveanu din Făgăraș, care le-au prezentat biserica noastră și le-au oferit o sesiune de jocuri interactive și vânătoare de detalii;
  • workshop de dezbateri cu tema anului omagial: „Contribuția Bisericii pentru îngrijirea și sprijinirea bolnavilor”;
  • ateliere de comunicare, tir cu arcul și sculptură în lemn;
  • atelierul-dezbatere „Țara bunicilor”, despre comunism și urmele lui în viața noastră, oferit de Ioana Hașu-Georgiev, cercetătoare a trecutului recent;
  • sesiune de înot la piscină și seară românească găzduite cu generozitate de Pensiunea Poiana Izvorului.

Programul Național de Tabere pentru Tineret Tradiție și noutate a fost implementat în anul 2016 de către Patriarhia Română, pentru a răspunde nevoilor de formare şi pentru a consolida viața de comuniune a tinerilor, solidaritatea creștină, prietenia și apartenența la Biserică. Taberele se desfășoară anual la nivelul fiecărui centru mitropolitan, cu beneficiari din fiecare eparhie din țară, chiar și din diaspora românească.

Pentru o dezvoltare armonioasă şi pentru a putea face faţă provocărilor vieţii cotidiene, tinerii au nevoie de cunoştinţe, deprinderi, experienţă și de o legătură autentică cu tradițiile care ne definesc identitatea culturală și națională. Prin intermediul acestor tabere organizat de Biserică, tinerii au șansa de a se cunoaște mai bine, de a lega prietenii și de a colabora în proiecte viitoare, conștienți de moștenirea culturală și de bogăția tradițiilor specifice spațiului Ortodoxiei.


Apreciază
Distribuie