Trichineloză nu, sarcosporidioză da!

Niciun porc tăiat în Făgăraş în ultima perioadă n-a fost descoperit cu trichineloză. Potrivit şefei Circumscripţiei Sanitar Veterinare din Făgăraş, Carmen Rebedeu, în urma analizelor efectuate la punctul din piaţa agro-alimentară n-au fost depistaţi porci cu trichineloză.

Însă au fost descoperite două cazuri de sarcosporidioză, o boală care de asemenea se transmite la om, însă mai puţin gravă decât trichina.

Potrivit dr. Rebedeu, porcii infectaţi cu sarcosporidioză nu trebuie arşi şi îngropaţi la doi metri sub pământ.

Nu se pot consuma de la aceştia esofagul, limba şi inima, însă restul cărnii, dacă se fierbe sau se prăjeşte bine, poate fi consumată fără risc de infestare.

Stand-up
Proaspat Alb
Reno Depo
Monumente funerare
Amanet King Onix
Mara Mares_parlamentare 2024
Dentistry Tour

Boala parazitară poate fi contractată de om doar prin carnea crudă sau insuficient preparată. Se manifestă prin prezenţa unor larve de până la 15 mm lungime în intestinul subţire.

Simptomele pacienţilor sunt durerile abdominale, greaţa, vărsăturile, slăbiciunea, urticaria şi creşterea temperaturii. O analiză de carne la sediul Circumscripţiei costă 12 lei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie